Praproče pri Temenici 6, Šentvid pri Stični
01 7809020

Vseslovenski sejem 2018 na posesti Gostilne pri Japu.

O VSESLOVENSKEM SEJMU

VSESLOVENSKI SEJEM se odvija v Šentvidu pri Stični, natančneje v okolici Gostilne pri Japu (v naravi) in je zaradi same razgibanosti lokacije edini te vrste v Sloveniji. Naj spomnimo, da obnavljamo tradicijo iz leta 1140, ko je imel Šentvid pri Stični kar tri sejme letno.

VSESLOVENSKI SEJEM je vsesplošni sejem in zajema širok spekter vseh dejavnosti med katere sodi kmetijstvo, mehanizacija, domača obrt, motociklizem, kolesarstvo, vse za dom in šport, vse za poroko, obrt, gradbeništvo, avtomobilizem, turizem, predstavitev občin, društva, trgovina, prosti čas…

VSESLOVENSKI SEJEM je družini prijazen, saj je v celoti poskrbljeno za naše najmlajše s šolanimi in priznanimi animatorji. Velik predel sejma zajemajo igrala in med igralno animacijo bodo otroci lahko spoznavali tudi živali, jahali konje, ponije itd.

VSESLOVENSKI SEJEM je za obiskovalce brezplačen, tako parkirišče kot vstop, brezplačen je tudi prevoz z vlakom iz Ljubljane in Novega mesta. Skozi cel dan in večer se v prireditvenem prostoru (600 m2) odvija pester program glasbe v živo s priznanimi slovenskimi glasbeniki kot so Modrijani, ansambel Smeh, Veseli Dolenjci, ansambel Nalet, ansambel Pogum, Mambo Kings, Ines Erbus in mnogi drugi. Prireditveni prostor je, v dnevu otvoritve, v celoti namenjen predstavitvi občin, govorom županov oz. predstavnikov občin, predstavitvi vašega podjetja in predstavitvi vaših partnerjev, med pavzami predstavitev/govorov pa je poskrbljeno za glasbeno vzdušje s priznanimi slovenskimi glasbeniki.

VSESLOVENSKI SEJEM se razprostira na 37.000 m2 od katerih je 7.200 m2 pokritih površin.